Zelfgemaakte chocoladeballetjes van rauwe cacao
Zelfgemaakte chocoladeballetjes van rauwe cacao
Ingrediënten voor het maken van een schaaltje chocoladeballetjes:
Ongeveer 100 gram (rauwe) noten zoals walnoten, amandelen of cashewnoten.
Ongeveer 100 gram gedroogd fruit: dadels, cranberry’s (maar kan ook met vijgen, rozijnen, abrikozen o.i.d.)
Ongeveer 1 eetlepel (rauwe) cacao
(Optioneel, ongeveer 1 eetlepel gesmolten kokosolie: hierdoor worden de balletjes iets smeuïger tijdens de bereiding en wat harder na afkoeling).
Bereiding :
(Smelt de kokosolie in een pannetje of kom).
Maal de noten fijn met een keukenmachine en voeg deze erbij.
Meng de eetlepel cacao erbij
Maal het gedroogde fruit fijn en meng het erdoor.
Dan proeven en naar smaak extra ingrediënten toevoegen.
Je kunt van deze kleverige massa met behulp van plasticfolie een worst draaien om daar later plakjes van te snijden of je kunt er balletjes van draaien en deze door geraspte kokos rollen. Naar wens kun je de balletjes of worst even in de koelkast laten opstijven.
Deze zelfgemaakte chocoladeballetjes zijn heerlijk als tussendoortje of als iets lekkers bij de koffie.
Deze balletjes hebben een hoge voedingswaarde met (gezonde) vetten en natuurlijke suikers. Ze bevatten veel vezels, vitaminen en mineralen. Het is niet zo, dat je er gedachteloos onbeperkt van kunt eten, maar ze zijn wel uitermate geschikt om er met aandacht van te genieten 😉