Caloriearme satésaus met pompoen
Caloriearme satésaus
Pindasaus is bij ons in de familie favoriet op verjaardagen en feestjes. Het smaakt lekker met met satéstokjes of gehaktballetjes. En ook met komkommer, tomaat of een stukje stokbrood. Ik zocht naar een smakelijke en minder calorierijke vervanging voor deze saus. Zo werd deze pompoen-satésaus geboren, waarvan ik het recept graag met jullie wil delen.
Ingredienten
Kleine pompoen
Ui
1 eetlepel olie
Indonesische kruiden: djinten, ketoembar, laos, sereh
Knoflook
Stukje verse gember
Zoute ketjap of sojasaus
Sambal manis
Handje vliespinda’s
Optioneel: een beetje limoensap en/of zoete ketjap
Bereiding:
Kook de in stukken gesneden pompoen in een laagje water gaar. Schillen is niet nodig.
Snipper de ui en fruit zachtjes met een eetlepel olie in een koekenpan.
Voeg de geperste knoflook, gember, kruiden, sambal en ketjap toe en bak zachtjes mee. De hoeveelheden hiervan zijn afhankelijk van je smaak.
Doe de pompoen met een klein beetje van het kookwater en het uienmengsel in de blender. Mix er een gladde saus van. Voeg eventueel nog wat van het pompoenkookwater toe om de gewenste consistentie te krijgen.
Maal wat vliespinda’s in de hakmolen in grove stukjes en voeg toe aan de saus of gebruik deze ter decoratie van het gerecht.
Deze caloriearme satésaus is ook lekker met nasi, bami of met zelfgemaakte ovenfriet.
Eet smakelijk!
ik dank u voor u recept wij gaan dat eens proberen
Veel succes ermee en eet smakelijk!