Couscous met rundergehakt

Recept voor 1 persoon

Couscous met rundergehakt

Bak 100 gram rundergehakt in een koekenpan rul.

Voegnaar smaak verse knoflook, rode peper, komijn, kerrie of Ras al Hanout, paprikapoeder, in de vijzel gecrushte korianderbolletjes en 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout toe.

Doe er 200 gram gesneden groenten bij. Bijvoorbeeld: prei, champignons, uien, rode paprika, sperzieboontjes, venkel, pompoen, courgette, aubergine, broccoli.

Voeg   1 kopje tomatensap1 eetlepel olijfolie en een kopje water bij toe en kook zo lang dat de groenten bijna gaar zijn.

Doe er een half kopje couscous en een handje rozijnen bij. Voeg Zorg dat er nog genoeg vocht in de pan aanwezig is om de couscous te laten wellen!

Roer even door, doe de deksel op de pan en draai het vuur dan pas uit. Laat de couscous in ongeveer 5 minuten gaar worden.

Serveer met (verse) peterselie, koriander en/0f munt en een handje cashewnoten .

Voor een vegetarische variant vervang je het rundergehakt voor een kop kikkererwten.

Eet smakelijk!   couscousLogoColorTextBelow

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS