Bezuidenhout in balans
Bezuidenhout in Balans
Kom lekker in je lijf, zorg goed voor jezelf en kom naar de Wijkdag op zondag 4 oktober in de Johannes Camphuijsstraat 25 […]
Kom lekker in je lijf, zorg goed voor jezelf en kom naar de Wijkdag op zondag 4 oktober in de Johannes Camphuijsstraat 25 […]
Voedingsvezel is een verzamelnaam voor een aantal stoffen die zich in de celwand van planten bevinden. Ze geven stevigheid en vorm aan de plant en zijn voor mensen niet te verteren. Belangrijke bronnen van vezels zijn (volkoren)granen en -brood, peulvruchten, aardappelen, groente en fruit.
Zwart-wit denken zorgt ervoor dat het lastiger wordt om op gewicht te blijven. Dit is de conclusie van Katarina Palascha van de universiteit van Wageningen. Zo meldde Voeding Nu onlangs in hun nieuwsbrief.
Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift “Journal of Health Psychology”. De 241 participanten vulden vragenlijsten in om na te gaan in hoeverre zij starre denkbeelden hebben. Ook werd nagegaan of de deelnemers dit zwart-wit denken toepasten op hun eetgedrag. Daarnaast werden ze gewogen en kregen ze de vraag of het gewicht de afgelopen 5 jaar veranderd was.
Katarina ontdekte […]
In samenwerking met de vrije universiteit Amsterdam bied ik het programma SMARTsize me aan.
Het is een zeer praktische en wetenschappelijk onderbouwde afvalmethode.
Je leert hoe slimme porties kunnen leiden tot blijvend gewichtsverlies.
Je gaat stap voor stap je eetgewoontes veranderen en ontdekken hoe je je favoriete gerechten kunt aanpassen.
Het geeft je controle over de hoeveelheid eten en helpt je om voedselverleidingen te weerstaan. […]
Het was afgelopen tijd in diverse nieuwsbladen te lezen. We leven langer dankzij een klein hand noten per dag. In de universiteit van Maastricht ontdekten professor Piet van der Brandt en zijn team dat mensen die 15 gram noten per dag eten 23% minder kans hebben om binnen 10 jaar te overlijden. […]
Gezond eten is niet moeilijk. Maak het:
Succes verzekerd!
Brian Wansink, de auteur van Slim by Design, analyseerde met een team van onderzoekers 112 onderzoeken naar gezond eetgedrag. Ze kwamen erachter dat de meest gezonde eters, zo eten omdat het ze makkelijk, aantrekkelijk en normaal wordt aangeboden. Ze hoeven er niet over na te denken. Het is geen bewuste keuze, want het gaat vanzelf. […]
Een cliënte heeft bij het volgen van de cursus “In balans met mindfulness” veel stappen in de goede richting gezet. Ze is gezonder gaan eten en maakt regelmatig een flinke wandeling. Na een tijdje is ze weer teruggevallen in haar oude leefstijl. Ze baalt er flink van. Ik wil haar (en veel anderen) met dit artikel laten zien, dat falen erbij hoort en zelfs onmisbaar is. Het is waardevolle feedback. Je bent met vallen en opstaan iets nieuws aan het leren. […]
Begin jij de dag graag met een bordje havermoutpap, maar heb je onvoldoende tijd om erin te roeren? Eindig je steevast met een aangebrand pannetje? Met deze methode is dit verleden tijd!
Zet een avond van te voren de havermout in de week. Gebruik hiervoor naar keuze water, (plantaardige) melk of een mengsel van beiden.
Breng ’s morgens direct na het opstaan de havermout aan de kook. Dan wel even goed doorroeren en zorgen dat er voldoende vocht in zit! Haal de pan van de warmtebron en sluit af met een deksel.
Ga je douchen en aankleden. […]
Onlangs heeft Professor dr. Erik Scherder zijn passie voor de hersenen weer eens met ons gedeeld in een boeiend betoog voor de DWDD university. Mocht je het niet gezien hebben, dan kun het hier nog bekijken.
Daarin legt hij op zijn bekende enthousiaste wijze uit, hoe de structuur en de verschillende delen van ons brein in elkaar zitten.
De buitenste laag is het nieuwste gedeelte van onze hersenen. Dit is de neocortex of hersenschors, het menselijke gedeelte van het brein. Hiermee onderscheiden we ons van de dieren. Het zorgt ervoor dat we de gevolgen van onze daden kunnen overzien en bewuste beslissingen kunnen nemen. In de frontale lob van de hersenschors vindt de impulsbeheersing plaats. […]
Je hebt net gegeten. Het was een flinke maaltijd in je favoriete restaurant en je voelt je echt verzadigd. Dan komt er een ober met een dessertkar aanrijden. “Willen jullie nog iets”? Het water loopt je in de mond, bij het zien van zoveel lekkers. Je vriendin kiest voor een heerlijk uitziende slagroomsoes. Wat doe jij? […]